'

Renardsfält

drivs av John och Nina Andersson.

Tidigare har det funnits både mjölkkor, grisar och hönor på gården samt odlats bland annat spannmål, sockerbetor och potatis.

Numera föder vi enbart upp nötkreatur på ca 50 ha vall och betesmark.

John Andersson

John Martin Andersson

“Jag är fjärde generationen lantbrukare på gården som har namn efter min farfars far Renard Andersson som valde att börja bygga upp en ny gård här 1898.

Jag är uppväxt på gården och började föda upp egna djur 2001. Jag har gått Lantbruk grundkurs från Svalövs naturbruksgymnasium och är i tillägg utbildad maskinmekaniker. På gården har jag huvudansvaret för djurskötsel och växtodling.”

Nina Andersson

Nina Friman Andersson

“Jag jobbade tidigare som läkare inom mikrobiologi i Norge. Mitt intresse för djur gjorde att jag började jobba med att sköta om mjölkraskalvarna som vi hade tidigare när jag flyttade till gården 2013. Förutom djurskötsel jobbar jag nu mest med administration och avelsplanering.”

Vår logotyp

Renardsfälts logotyp

Logotyp design: John Andersson

I vår logotyp ses en cikoriablomma likt en soluppgång över ett bördigt gräsbevuxet landskap där nötkreatur fridfullt betar i samklang med räven.

Cikoriablomman som uppgående sol

I keltisk mytologi representerade cikorian jordens och fruktbarhetens gudinna och ansågs vara solgudens älskarinna. Cikoriablommorna, som liknas vid gudinnans ögon, öppnar sig bara när solen lyser och vänder sig sedan efter solen hela dagen.
I flera urgamla religioner, tex i Egypten som guden Apis, dyrkades solguden i form av en helig tjur.

Räv

Eftersom “Renard” betyder räv på franska får räven en plats i vår logotyp.
Räven knyter även an till den japanska mytologin, där rävar, Kitsune, anses vara budbärare från fruktbarhetens och jordbrukets gud(inna), Inari.